lørdag 20. februar 2010

egypt baby

halloisen......

lenge siden nå, men d har skjedd masse:-)
men nå ska e starte med egypt turen t meg og Hilde.Day 1.


Turen starta egentlig fra stavanger torsdag kl 1900 da e og Hilde hadde pakket koffertene våre og sjekka inn på flyplassen på vei t Oslo.
Flyet t Egypt gjekk kl 0700 på fredagen så vi fant ut av vi sku sove på Gardemoen. Etter å ha sett Stan Helsing og prøvd å se paranormal (dritfilm!!!!!) så la vi oss oss ned for å sove....10 min seinere, våknet vi igjen og slik gikk det fra ca 0100 t 0400.... jaja, vi fikk iallefall booket oss in på flyet etter å ha irritert oss over guttene som sto forran oss i køen som bare sparket baggene fram over og hadde "team Norway" sekk på seg:-p noe e hadde sagt t Hilde for kanskje 15 min før d e d verste e ser på nordmenn på tur!
Anyhoooo, flyet ble seff forsinket fra gardemoen, trappene opp t flyet hadde frøset fast og før de var fjernet kunne vi ikke gjøre noe....rett bak oss satt verdens mest irriterende familie med barn som skreik for full hals...dette varte altså i nermere 1 1/2 time før flyet fikk letta!
Flyturen over gikk bra, begge sov for d meste med unntak for do pauser:-p
varmen som møtte oss der nede var helt sykt, selv om vi landet 2 timer seinere enn anntatt (ca i 5 tia?)! Og btw all kaoset rundt visum for ikke skandinaviske folk som som sto på piramidene sine sider e bare tull...samme visum for alle,faktsik ut av meg og Hilde så var det henne som fikk problemer når idiotene ved disken satt den på feil side og Hilde måtte gjerra alt på nytt!!!
Hotellet var bra, men vi måtte bytte rom, kjære meg tok ansvar og spurte pent om nytt rom. Dette e vi ekstremt glad for for den vi hadde fått var gjemt vekk og den vi fikk etterpå var rett ned ved bassenget og baren:-p taxfree drikken kom fort fram og d viste seg at lite søvn og mat gjorde at vi ble rimelig ferdig ved midnatt! men vi traff på to nedelandske jenter bort på den andre hotellet før vi tok kvelden!


day 2hjelp......litt fyllesyk? eller klaret e å drikke noe e ikke tåle (appelsin saft) hm....tru nok d var en gooood blanding, men lille meg spydde iallefall fra rundt 6 t 9:-(
Da var det rett ned t bassenget!!! kl 1400 tok vi en 2 timers spa behandling:

Sauna

Aroma terapi

kokos skrubb
ansiktsmaske

massasje (1-1 1/2 time)

boblebad

så var det rett ned ved bassenget igjen for å få inn de siste solstrålene. Deilig!
det som var at etter vi hadde tatt denne spaen som ville de ha oss tbake t halvpris..noe vi var intressert i men hadde itte nok kontanter, så vi betalte bare for det vi hadde tatt for så å ta ut mere før kl 6 på kvelden, men han som drev d spurte og om vi kunne bli med han på noen drinks etter den nesten behandlingen ( han var btw 50) så vi fant ut at vi ikke sku ta d....noen som ble kjempe upopulert og gjorde oss ganske kjent på hotellet bland spa folka pga d.
Når vi spiste middag kom to norske gutter opp t oss og spurte om ikke vi sku finne på noe. Joda e og Hilde e alltid glad for å bli kjent med nye folk, og siden vi hadde avtalt med de nederlandske å være med ut så sa vi at det var bare å bli med. Så vi gikk sammen bort på det andre hotellet der d sku være underholdning før vi gikk. De heter Petter og Fredrik. Etter showet så var det videre med de underholdningsansvarlinge på grandresort til pappas beach/ ministry of sound.
BARE oss og masse russere/arabere...hm.....musikken var bra men klientellen var itte intressangt. btw på veien dit kjørte vi forbi en statu av anubis, som en en gud i egypt, huske itte hvem av de to som sa det men plutselig høre e bare, ser den kaninen...OMG viste itte om de tulla el itte og både e og hilde fikk helt sjokk:-p enda en ting vi skratta voødsomt over! Vi fant ut at vi sku bare komme oss av gårde igjen rundt 3 tia.. men han som hadde tatt oss med fra hotellet nekta for at han hadde sagt at bussen var gratis fram og tbake, så vi følte oss rimelig lurt. Til slutt fikk han tak i bussen og sendte oss av gårde men sa akkurat i d han gikk at vi måtte batale...Veldig glad for at guttene var med for at de nekta å betale når vi kom fram. Noe vi oxo gjorde. Takke takk!!!
Men kvelden var ikke over! vi endte opp på rommet våres og drakk videre...har aldri skratta så mye i hele mitt liv... vi stor koste oss!! alt som ble sagt..huff!b det viste seg btw at de to guttene (team Norway) som hadde stååt forran oss i køen i oslo som sparka baggene....det var de:-p small world!!!!!!! rundt 6 fant vi ut at visst vi ska få noe ut av dagen så måtte vi legge oss! ingen hadde spes lyst men:-p

Day 3

Valentines......(halgle)


D ble tungt å stå opp...og e hadde null stemme igjen etter kvelden før...gud så vi skratta...men flinke som vi jenter e så var det opp kl 9 og bort t bassenget der vi igjen sov:-)
i rundt halv 2 tia dukka guttene opp...de sså ikke goe ut:-p Vi avtalte å gå ut å spise i og med at maten på hotellet var ingenting å skryte av. Og bestemte oss for at det ble Hardrock cafè...desverre hadde ingen av oss tenkt på at der var valentinesday, og fikk litt av et shock når hele lokalet var dekt med hjerte ballonger og anna rødt pynt.....hm.....ser itte lite misstenksom ut heller når to jenter og to gutter går ut og spise på den måten der....:-p men ingen av oss nevnte det (iallefall ikke før seinere i uka) roser fikk vi og:-p
i taxien hjem hørte vi verden kuleste arabisk sang, som ingen av oss klare å finne!!! Kvelden slutta da vi kom fram t hotellet, for e og Hilde sku med buss kvart på to om natta t Kairo!Day 4

Kairo


Bussen var helt elendig dårlig....toalett? NEI, Regulerbare seter? NEI støtdempere? NEI
Lang buss tur iallefall:-(Men det var verdt det!!!! Første stopp var den egyptiske museumet som var magisk!!! Vi fikk verden kuleste guide som er utdanna arkiolog som starta nesten alt med JALLA JALLA!!
Vi så mumier osv, men e lærte ingenting som e itte allerede kunne, og han missforsto en god del av mine invikla og gjennomtenkte spørsmål:-(
Etter det var d bilder ved nilen og lunch. Namnam...deilig mat!
Vi satt da av de som sku være 2 dager, og kjørte videre t papyrus museumet, vi var nå bare 4 stykk igjen. Meg og hilder, og et litt eldre kul par:-)
E endte seff opp med å kjøpe et dyrt maleri, men fikk kjempe rabatt på den så e e fornøyd!! Hilde kjøpte krukker som var brukt i gamle egypt t å sette hjerner innvoller osv i når de ble mumifisert! Begge var nå fornøyd!
Turen gikk da videre t gisa:-) piramidene var Magiske...gud så flotte! ambefales sterkt!!!!!!!!!!!!!!!! Guiden fortalte om alt d var å vite, og tok masse turist bilder av oss. Vi var oxo nerri en av dronningenes piramidene..og vi fikk ta bilder! og varmen....gud 35 grader....og guiden syns d var litt kjølig:-p
Svinxen var utrolig kult og!! at de klarte å lage de greiene der e helt utroligt!
Bazaren etterpå kunne han ha spart oss for, to jenter på en sånn en plass e et helvette på jord! turen gikk hjemover da i 6 tia....trudde vi, vi var utrolig forsinka og hadde sagt t guttene av vi sku komme innom når vi kom hjem i 10 tia...var ikke hjemme før kvart over ett el noe....men d var verdt d!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Day 5
avslapning ved bassenget og en liten tur på standa.


Vi bestilte dykkinga, og siden e ikke har lappen måtte e ha en lite crashcoarse på standa...gud d var faktisk litt ekkelt....d e ikke naturlig å puste undervann så d tok meg litt tid å bli vant t d!!!Men d gikk veldig fint t slutt! Så da var e klar for torsdagen dykke tur.
Vi tok oss oxo henna tattiss.....aldri igjen...sløsing med penger og han var elendig han som gjorde det!
Tbake på hotellet igjen slappa vi igjen ved bassenget:-p iallefall fram t middagen! Gutten sku ut og se fotballkamp (man U....blæ) sammen med et par de kjente som oxo bodde på hotellet, så vi sa bare at vi sku treffe de seinere på den baren de sku på.
i 11 tia tok vi taxi bort t marinaen der baren var.
Man U hadde akkurat vunni kampen sin så guttene var i humør. Vi ble der t de stengte i 2 tia, etter e hadde fått strawberrydaquri:-) idag ble d bare t at vi gikk å la oss når vi kom hjem. siden alle sammen sku på quad safari dagen etter. (paret og)


Day 6


Vi igjen lå ved bassenget t vi sku avgårde på safarien kl 1300...men idag prøvde vi alle fire vannskliene...dæven d var gøy:-)
Vi kjørte ut i ørkenet kl 1300 og fikk litt infor om dagen....firehjulingene var gøy, men et par som kjøre bak( ikke de samme fra igår) meg fant ut at de sku kjøre forbi med og presse seg inn forran i fart...masse sand i øyene og fart gjorde d t at e ble strssa og sur, så når vi kom fra t der vi sku ga e klart beskjed om k som hadde skjedd....jævla russere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Beduin landsbyen var ikke voldsomt spennede, heller ikke den 2 min lange kamelridningen....maten var god da, og vi sku kjøre hjem samme veien men i mørket...
men lure meg glemte å smøre hendene mine så e ble ektremt solbrent akkurat på leddene:-(
Vi kjørte i mørket på vei hjem...idiot paret bak meg igjen, og pluselig måtte alle bråbremse for noen hadde krasjet framst i konvoien....seff måtte de bak mg kjøre rett inn io meg slik at hele deres quad ble ødelagt og e fikk utrolg vondt pga nakkesleng!!!!! Faen altså e var så lei av den jævla fitteparret.... igjen fikk de ekstremt mye kjeft pga den ødelagte firehjulingen. Men hele turen hjem var da ødelagt pga d!
E lå langflat i senga når vi kom tbake på hotellet med et tykkt lag med krem+ alovera på hendene og vondt i nakken...ubehagelig natt for å si det minst!!!!!


Day 7påån tidlig ja...kl satt på 0730 for å kunne rekke å møte opp to over åtte ved stranden. Jepps idag var det dykking:-)
det var oss fire pluss en ung egypter...og gud som han hang etter oss...plagsom og innpåsliten....E og Hilden kødda med d at han spilte på feil lag og bukte oss for å komme seg inn på guttene...noe som viste seg å være sant på slutten av dagen:-p
det tok ca 45 min ut med båten t der vi sku dykke...og hele gjengen måtte ta introdykk siden Hilde og Fredrik som har dykkerlappen hadde de ikke med seg så de stolte ikke på de.
Både e og Petter var rimelig skuffa over d dykket, og vi gleda oss ikke akkurat t det neste.... The profesional som de ble kalt t slutt fikk da lov å være med de som hadde lappen, og e og Petter ble igjen for å ta dykk nr 2. denne viste seg å være 100000 ganger bedre...men d at han instruktøren aldri slapp hendene våre var bare irriterende....klarte ikke å bevege meg skikkelig!
Våres dykk varte ikke like lenge som de andre sine så vi fant ut at vi ville snorkle litt....hm...dette varte ikke lenge for begge to kjente noe stryke beinet, fikk panikk og ville opp:-) vi vet fortsatt itte k d var:-( men vi så masse fisk og en delfin, så vi var fornøyd med dagen...ska nok ta dykkelappen nå ja:-)
men han egyptiske duden tok aldri hintet om å la oss være, helst d mptsatte...sku ha email adressen t guttene og spurte k vi sku på kvelden....alle bare...eh...nei vi ska hjem imårrå så d bli bare en tidlig kveld.....
Tru han likte Fredrik best:-p
Vi endte opp med å gå ut og spise igjen idag...vi hadde en litte forspill hos med og hilde der vi hadde drikke lek...e suge vist i 7 gange tabellen og Fredrik e en pyse;-) lage regler som han ikke kunne stå inne for selv....hehe
vi gikk og spiste i 10/11 tia....da sku vi ha kamel kjøtt:-) Hilde pyste ut og bestilte kylling!
Men d smakte itte noe spes annerledes da...Helt vanlig.
i 2 tia tok vi taxi tbake på hotellet...prøvde å ha nachspil med alle var nokså trøtte. Vi sku tross alt reise dagen etter....
day 8
going home:-(

Vi vekte guttene 10 slik at de fikk noen solstråler før vi sku sjekke ut 12...
skrev post kort, svømte bilder osv....når vi var i bassenget kom jo duden t Fredrik.... itte rart de sku oxo plutselig svømme:-p
Det var så trist når vi måtte ta med koffertene ut av rommet og lever fra oss alt:-( og desverre var alt på tid og så...
flyturen hjem var moll...toalettet var full halv veis igjennom turen...e fikk itte sovet og vi hadde en høy irriterende mann forran oss slik at vi kunne nesten itte se filmene som var på..
Og e suge i å si hadet t folk...e hater å gjerra d, og det ble bare rart å si hadet t guttene! De har jo gjort denne ferien 1000000 ganger bedre enn vi kunne ha trudd! Og e veldig glad for at de tok initiativet t å bli kjent med oss!
Vi måtte vente en stund på gardemoen før flyet gikk videre t stavanger....GUD SÅ KALDT!!!! 40 gradet i forskjell....
kjenner at e savner egypt og guttene, og ikke minst Hilde!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar